Saturday، ۳ Dey ۱۴۰۱
آبیاری درختان یکی از مسائل مهمی است که باید به آن توجه داشت برای هر درخت باید طبق یک اصول خاص انجام شود. در مناطق خشک و نیمهخشک که کمبود آب وجود دارد، میوه درختان کمتر خواهد شد. فواصل آبیاری موضوعی است که باید طبق منحنی رشد درختان انجام شود. در این مقاله میخواهیم در مورد بهترین روش آبیاری درختان میوه صحبت کنیم. اگر میخواهید در این مورد بدانید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
قبل از اینکه در مورد بهترین روش آبیاری درختان میوه صحبت کنیم، بهتر است نگاهی به انواع روش آبیاری داشته باشیم. برای آبیاری درختان میوه همانطور که میدانید، روشهای مختلفی وجود دارد. یک قاعده کلی در این زمینه وجود دارد و آن این است که در مناطقی که بارندگی در سال بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیمتر باشد، معمولاً لازم نیست که درختان میوه آبیاری شوند.
در فصول گرم سال، معمولاً لازم است که یک یا سه نوبت برای درختان میوه، آبیاری انجام شود. برخی از درختان مانند بادام، پسته؛، انگور و زیتون، به رطوبت بیشتری نیاز دارند؛ به همین دلیل هم باید بیشتر آبیاری شوند. در ادامه در مورد انواع و بهترین روش آبیاری درختان میوه صحبت خواهیم کرد.
با این روش میتوان تمامی سطح باغ را آبیاری کرد اما یک مشکل اساسی در این زمینه این است که به دلیل آب زیادی که از دست میرود، نمک بالاآمده و این موضوع برای گیاهان و درختان مفید نیست.
از این روش معمولاً برای اراضی مسطح استفاده نمیشود. یکی از مزیتهای استفاده از این روش آبیاری این است که اکسیژن بهراحتی از هوا به ریشهها میرسد و درنتیجه تنه درخت سالم میماند و دچار پوسیدگی نخواهد شد.
از آبیاری قطرهای معمولاً در باغبانی استفاده میشود. با این روش میتوان نصف خاکی که در اطراف ریشه گیاهان سایه میاندازد، را مرطوب کرد. آبیاری در این روش دائمی است باید معمولاً هروز انجام شود. حتی این امکان وجود دارد که حتی دو روز یکبار درخت را آبیاری کرد.
این روش آبیاری بهصورت باران مصنوعی است و معمولاً در زراعت میتوان از آن استفاده کرد. برای این روش آبیاری چند نکته مهم وجود دارد که لازم است به آنها توجه کنید. زمین باید شیبدار باشد و خاک از نفوذپذیری بالایی برخوردار باشد. گاه باید دارای ریشههای سطحی باشد و معمولاً در خاکهای باثبات و کمعمق میتوان از این روش آبیاری استفاده کرد.
برای استفاده از این روش آبیاری، باید در اطراف چند درخت، مرزبندی ایجاد شود، سپس کرتهای مناسبی برای زمین ایجاد شود که این کار براساس جنس و شیب زمین تعیین میشوند. این روش آبیاری معمولاً مطلوبیت چندانی ندارد و بهندرت دیدهشده که از آن استفاده شود.
نگهداری از یک نهال تازه کاشت شده، مسئله مهمی است و نوع آبیاری آن، یک موضوعی است که باید به آن توجه ویژه داشت. ممکن است در بخشی از باغچهتان در حیاط، یک نهال کاشته باشید، بنابراین باید بدانید که چطور و طبق چه روالی آن را آبیاری کنید.
بسیاری از نهالهایی که تازه کاشته میشوند، به علت نحوه اشتباه آبیاری، از بین میروند. اگر بهصورت منظم این نوع نهال را آبیاری کنید، بازسازی ریشهها با سرعت بالاتری انجام میشود و نهال شما زودتر میتواند رشد کند.
بهترین کار این است که در هفته اول کاشت نهال، هروی به میزانی کم آن را آبیاری کنید. در هفته دوم، لازم است هفتهای دو بار، نهال را آب دهید. در هفتههای سوم و چهارم هم همان هفتهای دو بار برای رشد نهال کافی است. یک نکته مهم این است که به فصل بارندگی هم توجه داشته باشید؛ لازم نیست اگر در فصل بارندگی نهال میکارید، به میزان زیادی آن را آب دهید. البته این در مورد نوع نهال هم صدق میکند، بهعنوانمثال، نهال درخت بادام نسبت به درخت گردو به آبیاری کمتری نیاز دارد.
این نکته را هم اضافه کنیم که اگر قرار است در فصل تابستان نهال تازه کاشت شده را آبیاری کنید، بهترین زمان این است که صبح یا عصر این کار را انجام دهید. مطمئن باشید که هرچقدر در این زمینه اطلاعات کافی داشته باشید، بهتر میتوانید از نهالی که تازه کاشتهاید مراقبت کنید.
جهت خرید نهال با ما در تماس باشید
شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان نهالستان نمونه از طریق شماره های تماس ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.